Museum Psychiatrie Venray

HomePsychiatrieHet museumActueelCollectieContact

Actueel

In de afgelopen tientallen jaren hebben grote veranderingen plaats gevonden in de psychiatrie. Zo ook bij Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg.

Als gevolg daarvan zijn veel oude gebouwen verdwenen en heeft veel nieuwbouw plaats gevonden, waardoor cliŽnten meer privacy en een betere huisvesting hebben gekregen.

Oud en Nieuw

Ook het Museum van de Psychiatrie blijft voortdurend in beweging, steeds komen er nieuwe aspecten bij. Voortdurend wordt naar verbetering gestreefd, ontbrekende schakels uit de gehele geschiedenis van de psychiatrie worden aan het Museum toegevoegd. Vanaf 1 mei 2017 zijn we weer terug in onze vertrouwde omgeving, de koorgangen rond de kapel, onderdeel van het nieuwe Dienstencentrum van Vincent van Gogh.

Nieuwe locatie

Vanaf 1 mei 2017 is het museum weer terug gebracht naar de koorgangen rond de vroegere kapel van St. Servatius, het huidige Dienstencentrum van Vincent van Gogh. De plek waar we 40 jaar geleden ook zijn begonnen. Inmiddels zijn we weer open voor bezoekers.

De nieuwe inrichting

In de loop der jaren is door het museum medewerking verleend aan het tot stand komen van een aantal boekwerken. Met name het Boek 100 jaar Psychiatrie in Venray geeft een vrij compleet beeld van het ontstaan en de geschiedenis van de psychiatrie.

Een aantal hiervan zijn nog verkrijgbaar. U kunt tegen kostprijs in het bezit komen van een exemplaar via een van de vrijwilligers of via > contact <.

Voor het laatste nieuws: > hier klikken <.

▲  Naar boven